• Neuscorrectiespecialist neuzen header

RISICO’S EN BEPERKINGEN

Voorkom teleurstelling

De meest voorkomende complicatie is een teleurstellend resultaat. Een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van het verwachtingspatroon. In het algemeen kan men stellen dat mensen met een grote afwijking aan de neus sneller tevreden zullen zijn met het eindresultaat dan mensen met een kleine afwijking. De mogelijkheden tot verandering zijn immers niet eindeloos. We kunnen niet een neus kiezen uit een catalogus, en die vervolgens op het gezicht plakken. Er zijn bepaalde uitgangsfactoren waarmee we moeten werken, zoals dikte van de huid, en bot, elasticiteit van het kraakbeen, littekenvorming, etc…. De dikte van de huid is bijvoorbeeld de meest beperkende factor voor de fijnheid van de tip. Wij hechten veel belang aan een goede communicatie ten aanzien van een te verwachten resultaat, en zette daar o.a. ook een computersimulatie voor in.

Na 6 weken bereiken we meestal wel het gewenste resultaat, doch pas na 6 maanden kunnen we spreken van een eindresultaat, en soms duurt het 12 maanden voor we spreken over een definitief resultaat. In het begin is er namelijk nog sprake van zwelling, bottoename rond breuk, deukjes en bultjes die vaak nog bijtrekken tijdens de genezing. Toch kan het gebeuren, omdat we met natuurlijk materiaal en vitaal weefsel werken, dat er nog een afwijking zichtbaar blijft. Als dat nog veilig en medisch verantwoord gecorrigeerd kan worden dan zullen we dat graag uitvoeren, op kosten van de kliniek. Een dergelijke revisieoperatie kan best niet eerder plaatsvinden dan een klein jaar na de ingreep. Dit is in minder dan 4% van de gevallen nodig.

Neuscorrectie

De ideale neus

De vorm en de functie van de neus zijn van elkaar afhankelijk en moeten goed op elkaar afgestemd worden. Daar komt bij dat er niet zoiets bestaat als de ideale neus. De ene neus past veel beter in het ene type gezicht, terwijl de andere weer juist beter bij een ander gezicht past. Wij zullen daar altijd rekening mee houden en dit vooraf uitgebreid bespreken. Soms kan een computersimulatie behulpzaam zijn bij het verschaffen van inzicht in wat het beste bij uw gezicht en profiel past.

Grote of kleine correctie

Wanneer de neusbeenderen betrokken worden in een neuscorrectie dan praten we over een grote neuscorrectie, die onder narcose dient plaats te vinden. De neusbotjes moeten dan immers worden gebroken. Als alleen verandering van de kraakbeentjes gewenst is dan kan een ingreep eventueel onder plaatselijke verdoving plaatsvinden en noemen we het een kleine neuscorrectie.

Neuscorrectie

Wij zijn aangesloten bij:

The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo