• Neuscorrectiespecialist neuzen header

ONZE AANPAK

Bij een grote of kleine correctie

Wij vinden dat de mooiste resultaten zijn te bereiken via een “open benadering”. Dat betekent dat er onderaan de neus een klein sneetje komt in het tussenstukje tussen beide neusgaten (de columella). Dit sneetje geeft aanleiding tot een klein littekentje, dat na een aantal maanden nog amper zichtbaar is. Wanneer de neusbotjes moeten worden gebroken (zie hieronder bij Grote Neuscorrectie), komen er kleine steekopeningetjes opzij van het harde gedeelte van de neusrug (de neusbotjes). In het begin zijn alle littekens rood, en moet ze minstens een half jaar tegen de zon worden beschermd.

Verdere littekens liggen aan de binnenzijde van de neusgaten en langs die weg kan eventueel de inwendige neus of tussenschot worden gecorrigeerd.

Aan het eind van de ingreep worden de wondjes gesloten met dunne oplosbare hechtdraad, die dus niet hoeft te worden verwijderd. Ze vallen vanzelf uit. Soms worden er tampons geplaatst die er na 2-4 dagen uit mogen. Daarvoor kom je dan terug. Dan wordt meestal ook het gipskapje vervangen voor nog een week (in geval van een neus die is gebroken). Dat kapje moet dan nog een weekje blijven zitten (bij een grote neuscorrectie). Dat is ook meestal de tijd dat je “blauwe ogen” kan hebben plus zwelling. Bij een kleine neuscorrectie (zie onder) zijn doorgaans geen kapje en tampons nodig, en heelt alles ook sneller.

Incisie voor een neuscorrectie

Kleine neuscorrectie

Een inwendige benadering zoals hierboven beschreven, doen we eigenlijk alleen in het geval van hele kleine bobbels op de neusrug. Dit kan soms onder plaatselijke verdoving, evenals kleine aanpassingen aan neustip of neusvleugels. Met andere woorden, als het bot niet moet worden gebroken kunnen we een kleine neuscorrectie uitvoeren.

Daar is dan geen algehele anesthesie bij nodig, en kan de ingreep in onze behandelkamer worden uitgevoerd, dus dat scheelt in de kosten.

Onder de kleine neuscorrecties vallen de neustipcorrectie en de neusvleugelcorrectie.

Grote neuscorrectie

Wanneer de neusbeenderen betrokken worden in een neuscorrectie en de neusbotjes moeten worden gebroken, dan praten we over een grote neuscorrectie.

Voor een grote neuscorrectie is dus wel algehele anesthesie nodig en zult u vooraf worden opgeroepen op de poli anesthesiologie om te bezien of u lichamelijk (hart en longen voornamelijk) veilig onder narcose kan. Een neuscorrectie kan goed in dagopname plaatsvinden, hetgeen betekent dat u geen nacht in het ziekenhuis hoeft te verblijven.

Onder de grote neuscorrecties vallen de neusverkleining en scheve neus rechtzetten.

Neus

Wij zijn aangesloten bij:

The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo