Vergoeding Door De Zorgverzekering

neustipcorrectie

Een neuscorrectie is een belangrijke ingreep, niet alleen esthetisch maar ook functioneel. Er zijn gevallen waarin deze procedure in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Laten we eens kijken in welke situaties je mogelijk recht hebt op vergoeding voor een neuscorrectie vanuit de zorgverzekering.

Medische Noodzaak

Een neuscorrectie wordt vergoed door de zorgverzekering indien er sprake is van een medische noodzaak. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer ademhalingsproblemen optreden door de structuur van de neus of wanneer de neus aanzienlijk scheef staat. Belangrijk om te onthouden is dat zorgverzekeraars vaak het esthetische gedeelte van de ingreep niet vergoeden omdat de klachten zelden door een uitwendige afwijking worden veroorzaakt. Echter, wanneer een esthetische correctie samengaat met functionele problemen, zoals een scheefstaand tussenschot, kan er soms een (gedeeltelijke) financiële tegemoetkoming worden verleend. Het cosmetische gedeelte komt alleen in aanmerking voor vergoeding als er sprake is van een aangeboren afwijking, zoals een spleet in de bovenlip, kaak of verhemelte, of als er sprake is van verminking. Dit laatste moet door een KNO-arts worden beoordeeld.

Indien in overleg met de arts een aanvraag voor vergoeding naar de zorgverzekeraar gestuurd wordt, heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Daarnaast kan de zorgverzekeraar foto’s opvragen van de neus en het gezicht. Deze maken we tijdens het eerste consult.

Vergoeding en Eigen Risico

Net als bij reguliere ziekenhuisbezoeken kan een neuscorrectie in enkele gevallen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Afhankelijk van je verzekering kan je eigen risico van toepassing zijn. Dit houdt in dat je mogelijk een deel van de kosten zelf moet dragen voordat de zorgverzekeraar begint met vergoeden.

Conclusie

In sommige gevallen kan een (gedeeltelijke) vergoeding voor een neuscorrectie worden verkregen vanuit de zorgverzekering, waarbij echter rekening gehouden moet worden met eventueel eigen risico. 


Wil je meer  te weten komen over neuscorrecties en de mogelijkheden voor vergoeding? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Ook kan je bellen naar 085-7604727 of e-mailen naar info@neuscorrectiespecialist.nl.