Neuscorrectie door KNO-Arts

Dr. Koen Ingels

Bij Neuscorrectiespecialist worden alle operaties uitgevoerd door Dr. Koen Ingels en dr. Niels van Heerbeek. Zij zijn beiden werkzaam als KNO-arts, gespecialiseerd in plastische aangezichtschirurgie, in het Radboudumc in Nijmegen. Maar wat onderscheidt een neuscorrectie door een KNO-arts van die door een plastisch chirurg?

Onderscheid tussen een KNO-Arts en een Plastisch Chirurg

Om een weloverwogen keuze te maken voor een neuscorrectie, is het van belang om het onderscheid tussen een KNO-arts en een plastisch chirurg te begrijpen. Hoewel beiden bekwaam zijn in het uitvoeren van cosmetische ingrepen, hebben ze verschillende aandachtsgebieden en unieke expertise.

KNO-Arts

Een KNO-arts, wat staat voor Keel-, Neus- en Oorarts, is een medisch specialist die gespecialiseerd is in het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van de keel, neus en oren. Ze zijn specifiek opgeleid om zowel functionele als esthetische problemen aan de neus aan te pakken. KNO-artsen beschikken over diepgaande kennis van de anatomie van de neus en zijn dus zeer bekwaam in het oplossen van ademhalingsproblemen en andere medische neusproblemen (zoals bijvoorbeeld slaapapneu en schisis). Daarnaast hebben ze ervaring in reconstructieve chirurgie na trauma of verwondingen.

Plastisch Chirurg

Een plastisch chirurg is gespecialiseerd in reconstructieve en cosmetische chirurgie. Hoewel plastisch chirurgen deskundig zijn in het verbeteren van de fysieke verschijning, zijn ze niet altijd even goed op de hoogte van de complexe anatomie van de neus die samenhangt met functionele problemen. Plastisch chirurgen kunnen esthetische neuscorrecties uitvoeren en hebben expertise in lichaamscontouring en huidverjonging. Echter, wanneer functionele neusproblemen aan de orde zijn, of afwijkingen van het tussenschot de ademhaling belemmeren, werken plastisch chirurgen vaak samen met KNO-artsen.

Conclusie

Een neuscorrectie is een veelvoorkomende chirurgische ingreep die zowel functionele als esthetische verbeteringen kan bieden. KNO-artsen en plastisch chirurgen spelen beide een rol in dit proces, waarbij de keuze afhangt van de specifieke aard van de problemen. Het is van belang om een gekwalificeerde professional te raadplegen om de meest geschikte behandelingsoptie te bepalen en te streven naar een neus die zowel mooi als optimaal functioneel is. Wil je meer te weten komen over een neuscorrectie of een gratis intake consult inplannen met onze gespecialiseerde KNO-artsen? Neem dan nu contact op.