Is een neuscorrectie pijnlijk?

patient bij vrouwelijke arts

Neuscorrectie: een pijnlijke ingreep of valt het mee? Dit is een vraag die velen bezighoudt bij het overwegen van deze cosmetische procedure. We duiken dieper in deze vraag en we bespreken of er pijn ervaren wordt tijdens of na de ingreep.

Tijdens de ingreep

Een neuscorrectie wordt onder een plaatselijke verdoving of een algehele narcose uitgevoerd. Een plaatselijke verdoving houdt in dat het deel van het lichaam onder verdoving wordt gebracht. Deze verdoving zorgt ervoor dat de zenuwen bij de neus tijdelijk gevoelloos zijn. Dit betekent dat je wel wakker blijft, maar geen pijnklachten zal ondervinden tijdens de operatie. Een plaatselijke verdoving wordt vaak ingezet wanneer er een kleine neuscorrectie uitgevoerd zal worden. Je voelt dan enkel de prikken bij het plaatsen van de verdoving, en dat ook nog in afnemende mate, vergelijkbaar met een tandartsverdoving. Onder kleine neuscorrecties vallen de neustipcorrectie en de neusvleugelcorrectie.

Bij grote neuscorrecties als de neusverkleining en het rechtzetten van een scheve neus passen we een algehele narcose toe. Hiermee wordt je in een diepe slaap gebracht, neemt de machine de ademhaling over, en voel je niets van de operatie. Als je weer wakker wordt, is de operatie afgerond. 

In beide gevallen zal je dus tijdens de ingreep geen pijn ervaren.

Na de ingreep

Na de ingreep heeft de neus rust en hersteltijd nodig. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep verloopt het herstel sneller of langzamer. Grote neuscorrecties hebben normaal gesproken een langere tijd nodig om te herstellen dan kleine neuscorrecties. Het herstel wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. In de week na de ingreep nemen wij contact met je op. Het kan zijn dat het nodig is om tampons te verwijderen of een gipskapje te wisselen. Wij blijven ook daarna met je in contact om vragen te beantwoorden en eventuele onzekerheden weg te nemen. Daarvoor kan je ons altijd mailen of een bericht sturen via Whatsapp.

Conclusie

Een neuscorrectie is over het algemeen dus niet pijnlijk. Wil je meer te weten komen over een neuscorrectie of overweeg je een neuscorrectie? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Ook kan je bellen naar 085 760 47 27 of e-mailen naar info@neuscorrectiespecialist.nl.