3D computersimulatie met Crisalix

3D computersimulatie voor een neuscorrectie

De meeste neuscorrectie patiënten hebben voorafgaand aan de operatie een goed beeld van wat zij graag willen laten veranderen aan de neus. Echter, het kan soms lastig zijn om dat precies uit te leggen aan de chirurg. Daarom is het bij Neuscorrectiespecialist mogelijk om gebruik te maken van een 3D computersimulatie van Crisalix.

Waarom een computersimulatie

Met behulp van deze geavanceerde technologie kunnen we een semi-realistisch beeld creëren van hoe de neus eruit zou kunnen zien na de operatie. Dit biedt niet alleen een visuele gids voor de patiënt, maar helpt ook om de communicatie tussen de patiënt en de chirurg te verbeteren. Zo kunnen we gezamenlijk werken aan het bereiken van een esthetisch resultaat dat in harmonie is met de rest van het gezicht.

Een voorbeeld hiervan is iemand die  een grote bobbel op de neus kwijt wil. Wanneer de neusrug lager wordt dan moet eventueel de neustip ook minder uitsteken, anders valt die te veel op. Een dergelijke verandering wordt goed zichtbaar met computersimulatie. Zo kan het ook andersom duidelijk worden dat bij een minder vooruitstekende neustip ook een lagere neusrug past.

Beperkingen van computersimulatie

Hoewel de 3D simulatie een krachtig hulpmiddel is om de gedachten over uiterlijke veranderingen verder te vormen en een idee te geven van het eindresultaat, is het belangrijk om te benadrukken dat de simulatie slechts een indruk geeft van het uiteindelijke resultaat. Pixels laten zich gemakkelijker aanpassen dan weefsels. Het biedt geen garantie dat de neus er na de operatie exact zo uit zal zien als in de simulatie. Er zijn altijd variabelen in een chirurgische ingreep die niet volledig kunnen worden voorspeld door een computersimulatie, zoals moeilijke wondgenezing, verlittekening, een onverwachte stoot tegen de neus tijdens het genezingsproces, huidtype, etc. Als er echter een ongewilde asymmetrie of onregelmatigheid overblijft (na 6 maanden), dan kijken we steeds in overleg met jou of er nog iets verbeterd kan worden.

Bent u benieuwd naar wat een neuscorrectie voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis intake consult en ontdek de mogelijkheden met onze 3D simulaties.