• Neuscorrectiespecialist neuzen header

Neusvleugelcorrectie

Wat is een neusvleugelcorrectie?

↓ Direct naar voor-/nafoto’s ↓

Een neusvleugelcorrectie biedt uitkomst wanneer de neusvleugels een afwijkende vorm vertonen. Vaak gaat het om een brede basis bij de bovenlip, of te grote en/of zichtbare neusgaten. De neusgaten en neusvleugels kunnen in die gevallen worden versmald, zolang de functie maar bewaard blijft. De neusvleugels kunnen ook te slap zijn of naar binnen aanzuigen bij inademen. Dan spreken we van een te nauwe neusklep.

Interesse in een neusvleugelcorrectie?

Mogelijkheden

De neusvleugels en/of neusgaten kunnen kleiner worden gemaakt via kleine sneetjes opzij van de neusvleugels, om huid te kunnen weghalen. Soms moeten de neusvleugels worden verstevigd om te voorkomen dat ze dichtklappen bij inademen. Dat gebeurt meestal met een stukje kraakbeen uit het tussenschot. 

De behandeling

Het behandeltraject bestaat uit meerdere stappen, te beginnen met een gratis consult waarin we jouw wensen bespreken

Als de behandeling op zichzelf staat (dus verder niets nodig is), dan kan de ingreep onder plaatselijke verdoving plaatsvinden als een “kleine neuscorrectie”. Van tevoren zal worden besproken of er sneetjes gemaakt worden in de groeve naast de neusvleugels en/of in het tussenstukje tussen de neusgaten (columella). Wanneer de neusvleugelcorrectie gebeurt in combinatie met andere procedures aan de neus, dan is wellicht narcose nodig (grote neuscorrectie). Dit wordt altijd vooraf met je besproken.

Nazorg en herstel bij neusvleugelcorrectie

Zoals voor alle andere ingrepen aan de neus mag je tot en met de dag na de ingreep koelen met diepvrieserwtjes (of cold pack) gedurende 5 minuten per uur (hoeft niet ’s nachts). Zwelling en blauwe plekken vallen doorgaans enorm mee, omdat enkel weke delen zijn betrokken, en geen bot of kraakbeen. 

Als er oplosbare hechtingen zijn gebruikt dan mag je die na 2 weken kort op de huid afknippen. Als de hechtingen niet oplosbaar zijn dan worden ze na ongeveer 1 week bij ons in de praktijk verwijderd. Zolang er hechtingen aanwezig zijn kan je het beste voorzichtig zijn dat het wondje niet openscheurt (2 weken niet sporten). De littekens zien er de eerst weken rood uit, hetgeen in de maanden erna stilaan zal bijtrekken.

Dr. Koen Ingels spreekt over neusvleugelcorrecties.

Interesse in een neusvleugelcorrectie?

Kosten

De kosten van een neusvleugelcorrectie lopen sterk uiteen. Het is daarom ook niet mogelijk om een algemene prijs te noemen. Wel weten we dat de meeste neusvleugelcorrecties tussen de €1.950 en €3.500 kosten. Wil je precies weten wat het voor jou zou kosten? Plan dan een gratis videoconsult in!

Neusvleugelcorrectie bij Neuscorrectiespecialist

De Neuscorrectiespecialist is dé specialist voor zowel cosmetische als functionele neusoperaties. Alle operaties worden uitgevoerd door dokter Koen Ingels en dokter Niels van Heerbeek. Samen hebben zij meer dan vijftig jaar ervaring met het wekelijks doen van neuscorrecties en zij horen dan ook bij de beste neuschirurgen die momenteel in Nederland werkzaam zijn. Deze jarenlange ervaring is cruciaal vanwege de nauwe samenhang tussen de vorm en de functie (het ademen) van de neus. Iedere correctie van de vorm van de neus kan namelijk een nadelig effect hebben op de ademhaling en andersom. Deze chirurgische expertise koppelen wij aan een open en laagdrempelig contact. Daarnaast staat bij de Neuscorrectiespecialist kwaliteit en veiligheid voorop. Ook beschikken we bij de Neuscorrectiespecialist als een van de weinigen over een Piëzo-apparaat.

Overweegt u een neusvleugelcorrectie? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Ook kunt u bellen naar 085 760 47 27 of e-mailen naar info@neuscorrectiespecialist.nl.

Wij zijn aangesloten bij:

The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo