Neusvleugelcorrectie

Wat is een neusvleugelcorrectie?

↓ Direct naar voor-/nafoto’s ↓

Een neusvleugelcorrectie biedt uitkomst wanneer de neusvleugels een afwijkende vorm vertonen. Vaak gaat het om een brede basis bij de bovenlip, of te grote en/of zichtbare neusgaten. De neusgaten en neusvleugels kunnen in die gevallen worden versmald, zolang de functie maar bewaard blijft. De neusvleugels kunnen ook te slap zijn of naar binnen aanzuigen bij inademen. Dan spreken we van een te nauwe neusklep.

Interesse in een neusvleugelcorrectie?

Mogelijkheden

De neusvleugels en/of neusgaten kunnen kleiner worden gemaakt via kleine sneetjes opzij van de neusvleugels, om huid te kunnen weghalen. Soms moeten de neusvleugels worden verstevigd om te voorkomen dat ze dichtklappen bij inademen. Dat gebeurt meestal met een stukje kraakbeen uit het tussenschot. 

De behandeling

Als de behandeling op zichzelf staat (dus verder niets nodig is), dan kan de ingreep onder plaatselijke verdoving plaatsvinden als een “kleine neuscorrectie”. Van tevoren zal worden besproken of er sneetjes gemaakt worden in de groeve naast de neusvleugels en/of in het tussenstukje tussen de neusgaten (columella). Wanneer de neusvleugelingreep gebeurt in combinatie met andere procedures aan de neus, dan is wellicht narcose nodig (grote neuscorrectie). Dit wordt altijd vooraf met je besproken.

Nazorg en herstel bij neusvleugelcorrectie

Zoals voor alle andere ingrepen aan de neus mag je tot en met de dag na de ingreep koelen met diepvrieserwtjes (of cold pack) gedurende 5 minuten per uur (hoeft niet ’s nachts). Zwelling en blauwe plekken vallen doorgaans enorm mee, omdat enkel weke delen zijn betrokken, en geen bot of kraakbeen. 

Als er oplosbare hechtingen zijn gebruikt dan mag je die na 2 weken kort op de huid afknippen. Als de hechtingen niet oplosbaar zijn dan worden ze na ongeveer 1 week bij ons in de praktijk verwijderd. Zolang er hechtingen aanwezig zijn kan je het beste voorzichtig zijn dat het wondje niet openscheurt (2 weken niet sporten). De littekens zien er de eerst weken rood uit, hetgeen in de maanden erna stilaan zal bijtrekken.

Interesse in een neusvleugelcorrectie?

Kosten

De kosten van een neusvleugelcorrectie lopen sterk uiteen. Het is daarom ook niet mogelijk om een algemene prijs te noemen. Wel weten we dat de meeste neusvleugelcorrecties tussen de €1.950 en €3500 kosten. Wil je precies weten wat het voor jou zou kosten? Plan dan een gratis videoconsult in!

Wij zijn aangesloten bij: