• Neuscorrectiespecialist neuzen header

NEUSTIPCORRECTIE

Wat is een neustipcorrectie?

↓ Direct naar voor-/nafoto’s ↓

De neustip (of neuspunt) wordt gevormd door de kraakbeentjes die onder de huid gelegen zijn (en dienen om de neusgaten bij inademing open te houden) naar elkaar toe te hechten. Een neustipcorrectie (of neuspuntcorrectie) biedt geen onbeperkte mogelijkheden aangezien de kraakbeentjes als functie hebben de neusgaten open te houden. Wanneer ze te klein of te smal worden gemaakt komt de fysiologie van de neus, en dus de inademing in gevaar. Je mag van ons steeds een eerlijk advies verwachten en we zullen de mogelijkheden samen met jou goed onderzoeken.

Tijdens een chirurgische behandeling wordt een sneetje gemaakt onderaan de neus halverwege beide neusgaten. Deze ingreep kan goed onder plaatselijke verdoving, als er verder geen (al te grote) veranderingen aan de neusrug dienen te gebeuren. De hechtingen in de huid zijn oplosbaar. Het is verstandig een aantal dagen rust in acht te nemen, en na 2 weken mag je de inspanningen uitbreiden. Na 4 weken mag er gesport worden.

Interesse in een neustipcorrectie?
Dr. Koen Ingels spreekt over neustipcorrecties.

Mogelijkheden

Een neustip kan op verschillende manieren afwijkend zijn, en dus moet een chirurgisch plan worden gemaakt hoe eventueel te veranderen. We luisteren ook goed naar jouw wensen, en zullen je daarin begeleiden aan de hand van fotos en simulaties. Symmetrie is altijd erg belangrijk in een esthetisch gezicht, maar de tip kan ook te breed zijn, te spits, te plat, teveel uitsteken of naar onder of naar boven zijn gericht.

Symmetrie

Hoe dunner de huid hoe meer de kraakbeentjes “doorschijnen”. Deze kraakbeentjes (ook wel alaire kraakbeentjes genoemd) kunnen in de loop van de jaren zijn scheefgegroeid, of reeds vanaf de geboorte links-rechts niet dezelfde symmetrische vorm hebben (denk bijvoorbeeld aan Schisis of hazelipjes).

Vorm

Als je goed naar de neus kijkt, of gestandaardiseerde foto’s (liefst met goede belichting) maakt, dan zie je 2 lichtreflectie puntjes. Die kunnen te ver uit elkaar staan bij een te brede tip, te hoog of te laag, ongelijk, …. Als de tip te breed is ten gevolge van de stand van de alaire kraakbeentjes, dan kan er iets aan worden gedaan. Als de tip breed en plomp is door de bedekkende huid (die soms dik is), dan zijn de mogelijkheden helaas beperkt. Dit kan bij een consult door de chirurg worden vastgesteld en zal worden besproken.

Neustip Projectie

De afstand van de neus ten opzichte van het vlak van het aangezicht noemen we in medische termen “projectie”. Als de neuspunt te ver uitsteekt dan spreken we van teveel of te grote neustip projectie. Zo kan een neustip ook onderprojectie vertonen, en dus te dicht bij het aangezicht staan.

Neustip Rotatie

Als je teveel of een te grote tiprotatie vertoont dan is de kans groot dat een toeschouwer in de neusgaten kan kijken (varkensneusje of wipneusje). Als de neustip naar beneden hangt (heksenneus) dan is hij onder-geroteerd.

Interesse in een neustipcorrectie?

De behandeling

Het behandeltraject bestaat uit meerdere stappen, te beginnen met een gratis consult waarin we jouw wensen bespreken.

De behandeling van een neustip (zonder verder veranderingen aan neusrug) valt onder de kleine neuscorrecties. Dat wil zeggen dat de ingreep in principe onder plaatselijke verdoving kan plaatsvinden, en je dus geen narcose nodig hebt. De ingreep gebeurt dan in onze behandelkamer, en niet in een ziekenhuis of operatiecomplex. Omdat de neus niet hoeft gebroken te worden vallen de blauwe pekken en zwellingen mee. 

Een neustip operatie duurt ongeveer 60-90 minuten. Daarna heb je pleisters op de neus. Tampons of een gipskapje zijn zelden of niet nodig.

Nazorg en herstel bij neustipcorrectie

Het duurt ongeveer 4-6 weken voordat de neus volledig is hersteld van de neustip operatie. Na 7-10 dagen ben je goed toonbaar. Je voelt je niet ziek (omdat je geen narcose hebt gehad en weinig bloedverlies zult ondervinden) en kunt daags nadien al administratief aan het werk, studeren, computeren, televisie-kijken, lezen, etc… De omgeving zal alleen in die week zien dat je iets hebt laten doen aan de neus. De meeste zwellingen zijn na 2 weken verdwenen, doch pas na 6-tal weken bereiken we 90% van het resultaat. De neustip voelt aanvankelijk een beetje stijf aan en het kan we een half jaar duren vooraleer die weer volledig soepel is. 

In die periode onmiddellijk na de operatie is het belangrijk dat je een beetje rust houdt want het wondje heeft een week nodig om te genezen. De hechtingen onderaan de neus zijn oplosbaar en mogen na 10-14 dagen kort op de huid worden afgeknipt.

Kosten

De kosten van een neustipcorrectie lopen sterk uiteen. Het is daarom ook niet mogelijk om een algemene prijs te noemen. Wel weten we dat de meeste neustipcorrecties tussen de €1.950 en €3.500 kosten. Wil je precies weten wat het voor jou zou kosten? Plan dan een gratis videoconsult in!

Neustipcorrectie bij Neuscorrectiespecialist

De Neuscorrectiespecialist is dé specialist voor zowel cosmetische als functionele neusoperaties. Alle operaties worden uitgevoerd door dokter Koen Ingels en dokter Niels van Heerbeek. Samen hebben zij meer dan vijftig jaar ervaring met het wekelijks doen van neuscorrecties en zij horen dan ook bij de beste neuschirurgen die momenteel in Nederland werkzaam zijn. Deze jarenlange ervaring is cruciaal vanwege de nauwe samenhang tussen de vorm en de functie (het ademen) van de neus. Iedere correctie van de vorm van de neus kan namelijk een nadelig effect hebben op de ademhaling en andersom. Deze chirurgische expertise koppelen wij aan een open en laagdrempelig contact. Daarnaast staat bij de Neuscorrectiespecialist kwaliteit en veiligheid voorop. Ook beschikken we bij de Neuscorrectiespecialist als een van de weinigen over een Piëzo-apparaat.

Overweegt u een neustipcorrectie? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Ook kunt u bellen naar 085 760 47 27 of e-mailen naar info@neuscorrectiespecialist.nl.

Wij zijn aangesloten bij:

The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo