• Neuscorrectiespecialist neuzen header

FAQ

Veelvoorkomende vragen

Veelvoorkomende vragen aan Neuscorrectiespecialist.nl

Bekijk hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, of wilt u meer informatie; maak een afspraak via de contactpagina of neem contact op via 085 760 47 27

Wilt u weten of uw behandeling voor vergoeding in aanmerking komt? Neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u adviseren over een mogelijke vergoeding.

De prijs van neuscorrectie wordt door twee factoren bepaald, namelijk door de verdovingstechniek en door het aantal stappen waaruit de operatie bestaat (m.a.w. hoe lang de operatie duurt). Een neuscorrectie onder narcose is een stuk duurder dan een ingreep onder lokale verdoving. En een neuscorrectie waarbij veel verschillende stappen gezet moeten worden om tot het gewenste resultaat te komen is duurder dan een neuscorrectie die uit slechts een aantal stappen bestaat. Een exacte prijs is dus pas te geven als uw wensen bekend zijn en een daarbij horend plan gemaakt is. Bekijk onze prijsindicaties

Zeker! Wij maken meestal een computersimulatie tijdens het eerste kosteloos consult. Dit is uiteraard geen precieze garantie voor het eindresultaat, maar afgaand op de beoordelingen die wij krijgen op Zorgkaartnederland.nl komen we heel dicht in de buurt van onze voorspelling. Er zijn natuurlijk altijd onvoorziene omstandigheden zoals moeilijke wondgenezing, verlittekening, een onverwachte stoot tegen de neus tijdens het genezingsproces, huidtype, enz…, die in een computermodel niet kunnen worden verwerkt. Als er echter een ongewilde asymmetrie of onregelmatigheid overblijft (na 6 maanden), dan kijken we steeds in overleg met jou of er nog iets verbeterd kan worden. Zoiets kan dan vaak onder lokale verdoving en komt in minder dan 4% van de gevallen voor. Een nacorrectie is bij ons ook kosteloos. Daarmee durven wij dus garantie op het resultaat te geven.

Als je handig bent met computers, kun je ook volgende link downloaden op een mobiel apparaat.
https://my.crisalix.com/signup/neuscorrectiespecialist
Hiermee krijg je zelfs een 3D-opname van je gezicht en sturen wij je op aanvraag een 3D-simulatie.

Een KNO-arts kent de neus vanbinnen en vanbuiten. Elke vormverandering van de neus kan invloed hebben op de functie van de neus. Een KNO-arts denkt functioneel en zal elke esthetische wijziging toetsen aan de fysiologie van de neus. KNO-heelkunde is de basis waarvan wij uitgaan. In het register Plastische Aangezichtschirurgie van de KNO-vereniging zijn die KNO-artsen opgenomen die nog een aanvullende specialisatie in plastische aangezichtschirurgie hebben gevolgd. Daarvoor worden zij een jaar getraind via een Fellowship Plastische Aangezichtschirurgie en dient een afsluitend Internationaal Board Examen te worden afgelegd waarna zij erkend zijn als Plastisch Aangezichtschirurg bij de International Federation of Facial Plastic Surgery Societies.

Wij vinden jouw neus(correctie) te belangrijk om er zomaar ‘bij te doen’. Wij geloven in superspecialisatie en zijn het merendeel van de tijd bezig met ‘de Neus’.

Bij een open techniek komt er een klein sneetje in het stukje huid tussen de neusgaten. Daar komen ook de oplosbare hechtingen en ontstaat een klein littekentje. Dat ziet eerst een paar weken rood, maar na een paar maanden trekt dat weg en is er amper nog iets zichtbaar. Bij een gesloten techniek liggen alle littekens aan de binnenzijde van de neus.

De voordelen van een open techniek zijn:

  • de chirurg kan met beide handen preciezer werken
  • de afwijking komt duidelijker in beeld voor de chirurg
  • vooral afwijkingen van de neustip kunnen beter worden gecorrigeerd (dan bij een gesloten techniek)

Wij kiezen doorgaans dus liever voor een open techniek, omdat we de resultaten beter vinden en het littekentje verwaarloosbaar is (zie onze resultaten op Instagram). Soms is echter een gesloten techniek handiger en ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Als er bijvoorbeeld alleen een bobbel op de neusrug moet worden verwijderd, dan is een gesloten techniek soms voldoende. We houden in alle gevallen rekening met jouw wensen en wij hebben met beide benaderingen (technieken) veel ervaring.

Wij werken parttime in het RadboudUMC, waarmee we ook een overeenkomst hebben. Indien er onverhoopt iets zou gebeuren, dan nemen we je mee naar het Academische Ziekenhuis en lossen de problemen op met de beste specialisten en voorzieningen van Nederland.

De Kliniek Rijk van Nijmegen waar wij onze neuscorrecties opereren die onder narcose uitgevoerd worden, ligt in een rustige bosrijke omgeving. Twee hypermoderne operatiekamers met de meest ervaren anesthesisten staan klaar om je veilig en in een luxe wellnessomgeving te helpen. Er worden enkel cosmetische operaties verricht, waardoor er weinig contact is met andere patiënten.

Bijkomend voordeel is dat wij door de lage kosten van huur, accommodatie, overhead, enz. een scherpe prijs voor de neuscorrecties kunnen aanbieden (tegen de hoogste kwalitatieve eindresultaten; zie onze actueelste resultaten op Instagram).

Wij vinden jouw neus(correctie) te belangrijk om er zomaar ‘bij te doen’. Wij geloven in superspecialisatie en zijn het merendeel van de tijd bezig met ‘de Neus’.

De eerste 3 dagen heb je een ‘kapje op de neus’ en zie je min of meer blauw rond de ogen. De 2e-4e dag wordt het kapje vervangen, tezelfdertijd met het verwijderen van de neustampons. Het tweede kapje blijft dan nog een kleine week zitten. Na 8-10 dagen wordt het (tweede) kapje dus verwijderd en zijn de meeste zwellingen en blauwe plekken weggetrokken. De hechtingetjes onder aan de neus zijn oplosbaar en verdwijnen vanzelf. Na 14 dagen mogen ze eventueel kort op de huid worden afgeknipt.

De tijd van de tampons (2-4 dagen) heb je wat minder energie omdat je niet door je neus kunt ademen. Tijd om goed voor jezelf te zorgen en een beetje op de bank te hangen. Overigens zijn tampons niet altijd nodig na een neuscorrectie. Zodra de tampons eruit zijn, kun je vrij ademen en ben je weer alert, met pleisters en een kapje op de neus. Dan kun je goed studeren, administratief werk doen, bellen, enz. Je bent alleen nog niet zo toonbaar. Wanneer het tweede kapje verwijderd wordt (na 7-10), kun je al goed onder de mensen komen en is fysiek niet-inspannend werk mogelijk.

Het is verstandig om de eerste 3 dagen geen inspanningen te verrichten, vanaf 4-10 dagen mogen licht huishoudelijke taken, vanaf de 10e dag mag je fietsen (en zo), na 3-4 weken hardlopen en na 6 weken zijn zelfs contactsporten weer toegelaten.

Er bestaan helaas geen chirurgische ingrepen waarbij alles altijd optimaal gaat. We hebben te maken met levend weefsel en natuurlijke genezingsprocessen. Die houden zich niet altijd aan wiskundige of architecturale wetmatigheden. De meest voorkomende (en dat is dan nog minder dan 4%) complicatie is een teleurstellend of asymmetrisch resultaat. Nu is een gezicht nooit 100% symmetrisch want dat zou heel artificieel lijken (een poppengezicht). We streven steeds naar optische symmetrie waarbij onregelmatigheden niet mogen opvallen.

Verder kan bij elke chirurgie een wondinfectie optreden, hetgeen altijd met antibiotica te ondervangen is. Blauwe plekken en zwellingen horen er natuurlijk bij, hoewel die met onze techniek tot het minimum beperkt worden. Ten slotte kunnen er ook afwijkingen binnen in de neus ontstaan, variërend van vergroeiingen tot defecten in het neustussenschot, maar omdat we KNO-arts zijn kunnen we dat voor je oplossen. Ook neusfunctieproblemen, zoals verstopping, kunnen wij verhelpen en ze zijn meestal tijdelijk. Voor reukverlies hoef je met onze techniek in het geheel niet te vrezen.

Gelukkig komt dat zelden voor (minder dan 4%) en komen wij meestal heel dicht in de buurt van onze beloofde computersimulatie. We gaan er alles aan doen om jou tevreden te maken met het resultaat. Dat zou kunnen betekenen dat bij een onverhoopte asymmetrie er nog een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving volgt na een paar maanden. Eventueel wordt er wat filler gespoten bij een kleine onregelmatigheid.

Soms zijn de afwijkingen, of wensen, van in het begin te groot om in één keer te corrigeren. Dan kunnen we (heel zelden) niet meteen het gehoopte resultaat bereiken. Een tweede operatie zullen we dan in de meeste gevallen aanbieden zonder daarvoor kosten in rekening te brengen. Dat stimuleert ons dan weer om het bij de eerste keer zo goed mogelijk te doen.

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de neuscorrectie kan deze in veel gevallen ook onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij zeer vertrouwd met het doen van neuscorrecties onder lokale verdoving. De prikken waarmee de neus verdoofd worden zijn weliswaar vervelend, maar een neuscorrectie onder lokale verdoving heeft als grote voordeel dat je niet de mogelijke naweeën van een narcose hebt. Daarnaast is een neuscorrectie onder lokale verdoving een stuk goedkoper. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult als je wilt weten of jouw neuscorrectie ook onder lokale verdoving gedaan kan worden.

Bij iedereen is direct na de operatie sprake van zwelling van de huid en overige weefsels van de neus. Onder de huid is het kraakbeen en bot van de neus, dat veranderd is tijdens de operatie, aan het genezen. De genezing van het bot vindt plaats door de vorming van callus. Callus ontstaat in de eerste weken na de operatie. Dit is eigenlijk de reactie van het bot op het letsel en het zorgt er voor dat het bot dikker wordt. Callus lijmt de verschillende delen van het bot als het ware weer aan elkaar. Maar callus kan ook ontstaan als het bot alleen maar geraspt is. Je kunt callus het beste vergelijken met een soort tijdelijk littekenbot. Dit is dus een normale reactie maar het zorgt er wel voor dat in het begin na de operatie zeker als de eerste zwelling van de huid is weggetrokken er toch een kleine hobbel op de neus zichtbaar kan zijn waar eerst de hobbel zat waar je juist vanaf wilde. Deze callus voelt hard aan, harder dan de overige zwelling van de neus, en daardoor ontstaat nog wel eens het idee dat het niet weg zal trekken. In principe is callus echter maar tijdelijk. De plaats waar de bult is verwijderd, zal na verloop van tijd ook genezen en terugkeren naar de normale grootte en vorm. Dit zal dan afvlakken, maar daar is wat geduld voor nodig. Het kan maanden duren voor alle callus weet helemaal verdwenen is.

Het helpt om de neus goed te masseren na de operatie. Hierdoor zal de callus sneller verdwijnen. Heel soms is het nodig om na verloop van tijd een zogenaamde steroid injectie toe te dienen. Maar in veruit de meeste gevallen is de callus na 6 tot 12 maanden vanzelf verdwenen.

Staat uw vraag er niet bij?

neem contact op

Wij zijn aangesloten bij:

The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo