• Neuscorrectiespecialist neuzen header

CONSULT

Vooraf, uitgebreid en kostenloos

Een eerste consult en advies bij ons is steeds kosteloos. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij uw wensen en klachten. Vorm en functie gaan immers vaak samen.

Het consult is een zeer belangrijke onderdeel van het hele traject. Het is onze kans om een ​​duidelijk beeld te krijgen van uw wensen en ambities, om uw vragen te beantwoorden, uw zorgen aan te pakken en samen met u te onderzoeken wat wel en niet kan worden bereikt.

We zullen u vertellen wat u zult ervaren en hoe u zich zult voelen tijdens elke stap van het proces van uw neuscorrectie. Het is uw kans om alle vragen die u heeft te stellen en om ons alles te vertellen wat u zorgen baart. Het doel van ons consult is ervoor te zorgen dat u zich volledig geïnformeerd en zelfverzekerd voelt over de neuscorrectie. Het consult is grondig en zorgvuldig maar tegelijkertijd vriendelijk en gastvrij. Er is voldoende tijd om alle punten te bespreken. We gaan samen op zoek naar aspecten die u niet leuk vindt aan uw neus en wat u graag anders wilt. We zullen u helpen om uw gedachten te ordenen en uw zorgen en verwachtingen duidelijk onder woorden te brengen.

We nemen ook een gedetailleerde medische geschiedenis van uw neusproblemen evenals uw algemene gezondheid af.

Vervolgens maken we een gedetailleerde beoordeling van de buitenkant van uw neus en een grondige analyse van de binnenkant. Aan het eind van het consult wordt een reeks digitale foto’s van uw neus en gezicht gemaakt vanuit verschillende invalshoeken. In deze fase kunnen we u aan de hand van een computersimulatie laten zien wat mogelijk is. Dit helpt ons om te laten zien wat we kunnen doen en soms ook wat we beter niet kunnen doen.

Tijdens deze consulten wordt verder besproken waar de littekentjes komen te liggen, de eventuele complicaties, hoe lang tampons en gipskapje blijven zitten, evenals de gedragsregels voor na een ingreep. Deze zijn ook terug te lezen in ons informatieblad.

Plan een gratis consult

Neuscorrectie voor en na vergelijking

Vorm

Als u een vormverandering nastreeft, dan moeten we zeker zijn dat een ingreep de neusademhaling niet negatief beinvloedt. Tijdens dit consult zullen we daar een inschatting van maken en worden er ook lichtfotos gemaakt. Die kunnen worden gebruikt voor een computersimulatie tijdens een volgend (tweede) consult (nog steeds gratis). Met een computersimulatie kan de arts een beeld vormen van hoe een verandering er zou kunnen komen uit te zien, en wordt er gechecked of we uw wens goed hebben begrepen. Uiteraard is een computersimulatie nooit een garantie van hoe het gaat worden, omdat een computerprogramma geen rekening houdt met zwelling, litteken vorming, genezing, etc…

Functie

Door middel van een eenvoudig onderzoek van de neus, en het ademen door de neus, kan gewoonlijk onderscheid worden gemaakt of eventuele klachten van invloed zijn op de uitwendige neus (of andersom). Een scheef neustussenschot bijvoorbeeld, kan de uitwendige neus scheef laten staan, en kan de oorzaak zijn van enkel- (of dubbel)zijdige neusverstopping. Een inwendige neuscorrectie (of tussenschotscorrectie) wordt vaak vergoed door de verzekeraar, en kan dus de kosten beïnvloeden (ten gunste van u). Te slappe neusvleugels kunnen ook een oorzaak zijn van een te smalle neusklep, en dus het dichtklappen van de neusgaten (vooral bij inademen).

Scheve neus

Wij zijn aangesloten bij:

The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo
The European Academy of Facial Plastic Surgery logo
KNO logo
Sir Charles Society logo