DE BEHANDELING

Grote of kleine correctie

Wij vinden dat de mooiste resultaten zijn te bereiken via een “open benadering”. Dat betekent dat er onderaan de neus een klein sneetje komt in het tussenstukje tussen beide neusgaten (de columella). Dit sneetje geeft aanleiding tot een klein littekentje, dat na een aantal maanden nog amper zichtbaar is. Wanneer de neusbotjes moeten worden gebroken (zie hieronder bij “Grote Neuscorrectie), komen er kleine steekopeningetjes opzij van het harde gedeelte van de neusrug (de neusbotjes). In het begin zijn alle littekens rood, en moet ze minstens een half jaar tegen de zon worden beschermd.

Verdere littekens liggen aan de binnenzijde van de neusgaten en langs die weg kan eventueel de inwendige neus of tussenschot worden gecorrigeerd.

Aan het eind van de ingreep worden de wondjes gesloten met dunne oplosbare hechtdraad, die dus niet hoeft te worden verwijderd. Ze vallen vanzelf uit. Soms worden er tampons geplaatst die er na 2-4 dagen uit mogen. Daarvoor kom je dan terug. Dan wordt meestal ook het gipskapje vervangen voor nog een week (in geval van een neus die is gebroken). Dat kapje moet dan nog een weekje blijven zitten (bij een grote neuscorrectie). Dat is ook meestal de tijd dat je “blauwe ogen” kan hebben plus zwelling. Bij een kleine neuscorrectie (zie onder) zijn doorgaans geen kapje en tampons nodig, en heelt alles ook sneller.

Kleine neuscorrectie

Een inwendige benadering zoals hierboven beschreven, doen we eigenlijk alleen in het geval van hele kleine bobbels op de neusrug. Dit kan soms onder plaatselijke verdoving, evenals kleine aanpassingen aan neustip of neusvleugels. Met andere woorden, als het bot niet moet worden gebroken kunnen we een kleine neuscorrectie uitvoeren.

Daar is dan geen algehele anesthesie bij nodig, en kan de ingreep in onze behandelkamer worden uitgevoerd, dus dat scheelt in de kosten.

Onder de kleine neuscorrecties vallen de neustipcorrectie en de neusvleugelcorrectie.

Grote neuscorrectie

Wanneer de neusbeenderen betrokken worden in een neuscorrectie en de neusbotjes moeten worden gebroken, dan praten we over een grote neuscorrectie.

Voor een grote neuscorrectie is dus wel algehele anesthesie nodig en zult u  vooraf worden opgeroepen op de poli anesthesiologie om te bezien of u lichamelijk (hart en longen voornamelijk) veilig onder narcose kan. Een neuscorrectie kan goed in dagopname plaatsvinden, hetgeen betekent dat u geen nacht in het ziekenhuis hoeft te verblijven.

Onder de grote neuscorrecties vallen de neusverkleining en scheve neus rechtzetten.

Het behandeltraject

 • Stap 1

  Gratis consult

  Een eerste consult is bij ons altijd gratis. Het is onze kans om een ​​duidelijk beeld te krijgen van jouw wensen, om je vragen te beantwoorden en mogelijke zorgen te bespreken.

 • Stap 2

  3D Simulatie

  Nadat we jouw wensen uitgebreid hebben doorgenomen, kunnen we een 3D simulatie maken. Dit geeft een indruk van hoe jouw neus er na de operatie uit kan komen te zien.

  Stap 2

 • Stap 3

  De operatie

  Je wordt behandeld in Kliniek Rijk van Nijmegen (als je narcose nodig hebt) of in de behandelkamer van Neuscorrectiespecialist in Nijmegen (als de ingreep onder plaatselijke verdoving kan).

 • Stap 4

  Na de operatie

  Afhankelijk van de ingreep zal het herstel ook vlotter verlopen. Het is logisch dat veranderingen aan de neusbotjes langduriger zwelling met zich meebrengen dan een ingreep aan (het kraakbeen van) de neustip of aan de (weke delen van de) neusvleugels. Die beide laatste zullen doorgaans sneller genezen.

  Stap 4

 • Stap 5

  Aandachtige nazorg

  We nemen contact met je op in de week na de ingreep. Als het nodig is om tampons te verwijderen of een gipskapje te wisselen, dan zien we je in de praktijk. Intussen bestaat steeds de mogelijkheid per email of whatsapp contact te hebben om jouw vragen en onzekerheden weg te nemen.

 • Stap 6

  Het resultaat

  Na minimum 6 weken (als de meeste zwelling weg is) maken we graag een afspraak om te kijken of je tevreden bent. We maken graag fotos die we je kunnen toesturen zodat je over de voor- en nafotos beschikt en hopelijk een mooi verschil kan zien. Wij zullen nooit foto’s publiceren of gebruiken zonder jou vooraf toestemming te hebben gevraagd.

  Stap 6

Wij zijn aangesloten bij: